06/04/2021 06/04/2021 Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Nαο Αγίου Νεκταρίου Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο σπουδαία όπλα που προβάλλει η Εκκλησία...
06 Απριλίου, 2021 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 21:34

“Να κάνουμε αγώνα για να πατάξουμε τα πάθη”

Διαδώστε:
“Να κάνουμε αγώνα για να πατάξουμε τα πάθη”

Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Nαο Αγίου Νεκταρίου Πρεβέζης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο σπουδαία όπλα που προβάλλει η Εκκλησία μας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την νηστεία, τονίζοντας την αποχή από το κακό και την αμαρτία αλλά και τον αγώνα που πρέπει κάνουμε για να πατάξουμε τα πάθη και όχι μόνο την αποχή από κάποιες τροφές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό διαβλέποντας σε Αυτόν αυτό που μας αποκαλύπτει, δηλαδή τη θυσία του Κυρίου για να εξαγοράσει την αμαρτία του ανθρώπου, ώστε να έλθει η χάρη και σε μας και να άρουμε τον δικό μας Σταυρό, που δεν είναι άλλος από τον κόπο, την προσπάθεια να εναρμονισθούμε με το θέλημα του Κυρίου.

Η ακολουθία ετελέσθη με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων