17/09/2020 17/09/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος μίλησε για τον Άγιο Βησσαρίωνα κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του πολιούχου της Φιλιππιάδος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του στην πόλη. Ο Σεβασμιώτατος δεν μίλησε για το πώς ο Άγιος Βησσαρίων έσωσε την πόλη από την τότε πανδημία -άλλωστε αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό στους...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 15:34

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως για τον Άγιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως για τον Άγιο Βησσαρίωνα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος μίλησε για τον Άγιο Βησσαρίωνα κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του πολιούχου της Φιλιππιάδος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του στην πόλη.

Ο Σεβασμιώτατος δεν μίλησε για το πώς ο Άγιος Βησσαρίων έσωσε την πόλη από την τότε πανδημία -άλλωστε αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό στους κατοίκους της περιοχής- αλλά ξεκίνησε την ομιλία του εξαίροντας το γεγονός ότι ήταν τέτοιος ο πόθος του Αγίου για τον Χριστό που, όντας παιδάκι 10 ετών, αποφάσισε  να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να μονάσει!

«Τι να επαινέσει κανείς περισσότερο στον Άγιο για να μην τον αδικήσει; Την ανεξάντλητη αγάπη του προς τον Θεό, την ανεξικακία του, την μακροθυμία του, την καρτερία του, την ιώβειο υπομονή του, την αοργησία του ή την άνευ όρων αγάπη του προς τον συνάνθρωπο;», είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης αρχικά.

Ακούστε τον να περιγράφει τον άνθρωπο του Θεού και για το πώς πρέπει αυτός να είναι με βάση το παράδειγμα του Αγίου Βησσαρίωνος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων