15/11/2023 15/11/2023 Με λαμπρότητα τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού των Αγίων Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Ιωάννου του Χρυσοστόμου το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023 στο Πολύδροσο Άρτας. Τον αγιασμό των θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της ανοικοδόμησης ενός Χριστιανικού Ναού...
15 Νοεμβρίου, 2023 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 15:39

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως στα θυρανοίξια κοιμητηριακού Παρεκκλησίου στο Πολύδροσο Άρτας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως στα θυρανοίξια κοιμητηριακού Παρεκκλησίου στο Πολύδροσο Άρτας

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού των Αγίων Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης και Ιωάννου του Χρυσοστόμου το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023 στο Πολύδροσο Άρτας.

Τον αγιασμό των θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της ανοικοδόμησης ενός Χριστιανικού Ναού καθώς μέσα σε αυτόν τελούνται τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας και αγιάζονται οι πιστοί. Η ανέγερση ενός Ιερού Ναού αποδεικνύει την ευλάβεια και την προς Θεό αγάπη των κατοίκων ενός τόπου και αποτελεί έργο κλήρου και λαού.

Εν συνεχεία, ο εφημέριος της ενορίας Αιδεσ. Πρεσβ. Παναγιώτης Κοτρότσιος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του Ιερού Παρεκκλησίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις συμβουλές και την στήριξή του στην πορεία αυτής.

Στα θυρανοίξια παρέστη η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι του Χωριού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων