27/10/2022 27/10/2022 Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος λειτούργησε χθες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσης Άρτης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του εγγάμου κ. Δημητρίου Βασιλάκη, Φιλολόγου, καταγομένου από τις Κεραμάτες Άρτης. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στις ευθύνες και τη βαρύτητα του ιερατικού αξιώματος...
27 Οκτωβρίου, 2022 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 19:51

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Δημητρίου Βασιλάκη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Δημητρίου Βασιλάκη

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος λειτούργησε χθες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσης Άρτης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του εγγάμου κ. Δημητρίου Βασιλάκη, Φιλολόγου, καταγομένου από τις Κεραμάτες Άρτης.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στις ευθύνες και τη βαρύτητα του ιερατικού αξιώματος και προσευχητικά παρεκάλεσε η παρουσία του μέσα στον κόσμο να αποτελεί μαρτυρία Χριστού και να διακηρύττει με το παράδειγμά του την αγάπη και την ενότητα των ανθρώπων με την Εκκλησία.

Κλείνοντας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον πνευματικό του πατέρα π. Ανδρέα Γεροκώστα, όσο και την σύζυγό του Βελισσαρία, που με προθυμία και ειλικρινή χαρά δέχθηκε να τον ακολουθήσει στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο μεγαλείο και το ύψος της Ιερωσύνης, του υπενθύμισε ότι η Ιεροσύνη είναι σταυρός και θυσία και την λαμβάνουμε για χάρη της Εκκλησίας της οποίας είμαστε μέλη.

Επίση, του τόνισε ότι πρέπει να αισθάνεται ιερά καύχηση για τον σταυρό αυτόν που αναλαμβάνει και να διέπεται από φόβο Θεού, εργατικότητα και αυταπάρνηση, κυρίως όμως ταπείνωση και υπομονή. Τέλος του ευχήθηκε να γίνει κληρικός πιστός και ακέραιος και να δοξάζει με τη ζωή του και τα έργα του το όνομα του Θεού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αναγνωρίζοντας το εκκλησιαστικό του ήθος και την διακονία του μέσα στην Εκκλησία, απένειμε στον π. Ανδρέα Γεροκώστα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βίγλας, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές οικείων, φίλων και συγγενών που παρέστησαν στην χειροτονία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων