05/07/2023 05/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε, το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο Πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Καταθέσεως Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο χωριό Βλαχέρνα Άρτης με την συμμετοχή κληρικών και μεγάλο αριθμό πιστών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εορταστικό γεγονός, την κατάθεση δηλαδή της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο...
05 Ιουλίου, 2023 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 12:44

Ο Πρεβέζης Χρυσόστομος για την ανθοδέσμη αρετών της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Πρεβέζης Χρυσόστομος για την ανθοδέσμη αρετών της Θεοτόκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε, το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο Πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Καταθέσεως Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο χωριό Βλαχέρνα Άρτης με την συμμετοχή κληρικών και μεγάλο αριθμό πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εορταστικό γεγονός, την κατάθεση δηλαδή της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών και αναφέρθηκε στην ανθοδέσμη των αρετών που περικοσμούσαν το πρόσωπο της Θεοτόκου και την κατέστησαν ως την μόνη γυναίκα άξια να γεννήσει κατ’ άνθρωπο τον σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού, κατέχουσα τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος κατά την ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στους δρόμους του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων