16/12/2020 16/12/2020 To Σάββατο, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Χρήστου Ζήση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ενώ την Κυριακή των Προπατόρων τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Αρχαγγέλου Πρεβέζης...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 18:43

“Οφείλουμε να μείνουμε αταλάντευτοι στην πίστη μας”

Διαδώστε:
“Οφείλουμε να μείνουμε αταλάντευτοι στην πίστη μας”

To Σάββατο, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Χρήστου Ζήση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ενώ την Κυριακή των Προπατόρων τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Αρχαγγέλου Πρεβέζης την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του. 

Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι “ζούμε σε ένα κόσμο ευμετάβλητο, σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει και μεταβάλλεται όπως η άμμος με το παραμικρό φύσημα του αέρα και οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι και αταλάντευτοι στην πίστη μας, στον Ιησού Χριστό, τον Οποίον λατρεύουμε και του οποίου υπηρέτες και διάκονοι είμεθα”.

Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο αφού πρώτα του τόνισε το μεγαλείο και το ύψος της Ιερωσύνης και ότι αυτή αποτελεί μεγίστη δωρεά του Θεού στον άνθρωπο, που δεν δίδεται κατ αξίαν, άλλωστε « ουδείς άξιος των συνδεδεμένων ταίς σαρκικαίς επιθυμίαις και ηδοναίς…», τον κάλεσε να διαθέτει φόβο Θεού σε όλη την ιερατική του πορεία αφού ο κληρικός που δεν φοβάται τον Θεό ούτε και τους ανθρώπους υπολογίζει, να είναι προσεκτικός στις σκέψεις του, τους λογισμούς, τις συναναστροφές και την εν γένει συμπεριφορά του και βεβαίως να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα του ιερού ζήλου αποφεύγοντας την εξοικείωση ώστε κάθε φορά που προσφέρει την αναίμακτη Ιερουργία να αισθάνεται ότι είναι όπως η πρώτη, η σημερινή δηλαδή, η ημέρα της προσωπικής του Πεντηκοστής. Η Εκκλησία είναι το εργαστήρι της αγιότητος και το θεραπευτήριο όλων των ανθρώπων.

Οι ιερές ακολουθίες ετελέσθησαν με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων