17/06/2020 17/06/2020 Πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, εχθές Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, μετά από παρέλευση μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος μετά από την καθιερωμένη προσευχή, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της πανδημίας που επέφερε χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο...
17 Ιουνίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 18:05

“Ως χριστιανοί καλούμαστε να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια”

Διαδώστε:
“Ως χριστιανοί καλούμαστε να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια”

Πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, εχθές Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, μετά από παρέλευση μηνών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος μετά από την καθιερωμένη προσευχή, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της πανδημίας που επέφερε χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο και τόνισε ότι “ως χριστιανοί καλούμαστε να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της δοκιμασίας“. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος έκανε μια ανασκόπηση για τα θέματα της πανδημίας με τις επιδράσεις και τις συνέπειες που προκάλεσαν στον εκκλησιαστικό χώρο εστιάζοντας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και ανέλυσε δογματικά το περιεχόμενο και τις λυτρωτικές προεκτάσεις για τους πιστούς.

Ειδικότερα τόνισε ότι η ένωση του Χριστού και του ανθρώπου, η οποία επιτυγχάνεται από το Μυστήριο, είναι μεγαλύτερη από κάθε επίγεια ένωση ή συνάφεια αφού ο Χριστός συμπλέκεται με το είναι του ανθρώπου. 

Η μεταβολή του Άρτου και του Οίνου της Θείας Ευχαριστίας δεν είναι συμβολική αλλά οντολογική και πραγματική.

Η Γενική Ιερατική Σύναξη έκλεισε με την ενημέρωση των εφημερίων για υπηρεσιακά θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων