09/02/2024 09/02/2024 Η Πρέβεζα εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και το πρόγραμμα των εορτασμών ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2024 - 19:16

Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους

Η Πρέβεζα εορτάζει τη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και το πρόγραμμα των εορτασμών ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 6:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Αύριο, Σάββατο, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, στις 7:00 το πρωί θα ξεκινήσει η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου, και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα συμμετέχει το χορευτικό του Δήμου και άγημα από την ΑΕΝ και την Πυροσβεστική.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας-βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο θα συνεχιστούν στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ στις 7:30 θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

(Φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων