25/10/2023 26/10/2023 Με τις δέουσες τιμές υποδέχθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας Άρτας το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον προαύλιο χώρο του, το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2023. Το Ιερό Λείψανο που εκόμισε ο Πανοσ. Αρχιμ. Ναθαναήλ, Καθηγούμενος της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους υποδέχθηκε μετ’ ευλαβείας ο...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 1:12

Στη Γραμμενίτσα Άρτας το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής από τη Μονή Ιβήρων

Διαδώστε:
Στη Γραμμενίτσα Άρτας το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής από τη Μονή Ιβήρων

Με τις δέουσες τιμές υποδέχθηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας Άρτας το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον προαύλιο χώρο του, το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2023.

Το Ιερό Λείψανο που εκόμισε ο Πανοσ. Αρχιμ. Ναθαναήλ, Καθηγούμενος της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους υποδέχθηκε μετ’ ευλαβείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και Άρτης κ. Καλλίνικο.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «η τοπική μας Εκκλησία καυχάται δίκαια σήμερα διότι υποδέχεται με πνευματική χαρά και αισθήματα ευλαβείας, σεβασμού και βαθείας κατάνυξης το Ιερό Λείψανο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος που είναι αποθησαυρισμένο στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή των Ιβήρων του Αγίου Όρους, σε τούτο το χωριό του Κάμπου της Άρτας».

Αναφέρθηκε στην συνάντηση της Αγίας Φωτεινής με τον Κύριο στο φρέαρ του Ιακώβ, στην συνομιλία μαζί Του, στις αλήθειες που της αποκάλυψε και κατέληξε ότι προσκυνώντας το Ιερό Λείψανο θα πρέπει να αποδεχθούμε και εμείς με την ίδια προθυμία να πιούμε όπως και εκείνη το νερό που χαρίζει την αιωνιότητα.

Εν συνεχεία εψάλη η Ιερά Παράκληση της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής και ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγούμενο π. Ναθαναήλ στο νέο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, Ανώτεροι Αξιωματικοί και Αξιωματικοί Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, Μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Γραμμενίτσας και πλήθος πιστών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων