16/06/2021 16/06/2021 Παράκληση για την επιτυχία και την ενίσχυση των μαθητών, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ετελέσθη το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πρεβέζης, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Πριν από την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές, απευθύνοντας το μήνυμα που ακολουθεί: Mήνυμα Σεβασμιωτάτου...
16 Ιουνίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 20:47

«Συστρατευόμαστε και ενώνουμε τις προσευχές μας με τις δικές σας»

Διαδώστε:
«Συστρατευόμαστε και ενώνουμε τις προσευχές μας με τις δικές σας»

Παράκληση για την επιτυχία και την ενίσχυση των μαθητών, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ετελέσθη το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πρεβέζης, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Πριν από την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές, απευθύνοντας το μήνυμα που ακολουθεί:

Mήνυμα

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Αγαπητά μου παιδιά,

Ένα ακόμα διδακτικό έτος έφθασε στο τέλος του. Αποκορύφωμά του η χρονική περίοδος που καλείσθε να διαγωνισθήτε, εσείς οι απόφοιτοι της τρίτης τάξεως του Λυκείου, για να εισαχθήτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μία περίοδος, την οποία όλοι βιώσαμε και γνωρίζουμε τα συναισθήματα που σας διακατέχουν. Μάλιστα, τόσο οι περσινοί όσο κι εσείς οι φετεινοί τελειόφοιτοι του Λυκείου, είστε οι μαθητές που ζήσατε τις ιδιαιτερότητες της πανδημίας που ενέσκηψε και στην Πατρίδα μας, αυτή του κορωνοϊού. Για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του θανατηφόρου σε πολλές περιπτώσεις ιού, αναγκασθήκατε να μείνετε περιορισμένοι στο σπίτι, να στερηθήτε την κοινωνία με τους καθηγητές και συμμαθητές σας, και οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή για την επιτυχία και κατάκτηση του ποθητού αποτελέσματος, να υποστήτε πολλές θυσίες, βιώνοντας από τώρα την πραγματικότητα ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τις αξίες του Γένους μας.

Καλείσθε μέσα από τα πρωτόγνωρα αυτά σχήματα να εμπνευσθήτε από τον Θεό των Πατέρων μας, ο Οποίος θυσιάστηκε για όλους μας μέχρι Σταυρού δίνοντας τύπο και υπογραμμό. Εφέτος δε, που στην Ελλάδα εντός συνόρων, αλλά και την Ελλάδα εκτός των γεωγραφικών της ορίων, εορτάζουμε την επέτειο της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως, λάβετε παράδειγμα πίστεως, ήθους, ανδρείας, επιμονής και υπομονής και τότε θα επιτύχετε στον όποιο στόχο θέσετε για το μέλλον σας και θα συμβάλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο της Πατρίδος μας.

Οι εξετάσεις, στις οποίες καλείσθε να διαγωνισθήτε, είναι μία επιπλέον ευκαιρία να αποδείξετε την εμπιστοσύνη σας στο Θεό, του Οποίου το φωτισμό και τη δύναμη να επικαλείσθε. Διαγωνισθείτε χωρίς φόβο, άγχος και αγωνία, αλλά με βεβαιότητα και γενναιότητα, αγωνιζόμενοι να υπερασπισθείτε επιτυχώς την επιλογή σας, χωρίς φόβο και κάθε άλλο συναίσθημα που τυχόν θα σας απομακρύνει από τον στόχο.

Στο βιβλίο των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι: ««αδελφός υπ᾽ αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά» (Παροιμ. 18,12-22). Αυτό σημαίνει ότι τώρα που εσείς καλείσθε να βρεθήτε και να υποστήτε την ξεχωριστή αυτή δοκιμασία στη ζωή σας, να μην αισθάνεστε μόνοι, αλλά να γνωρίζετε ότι από τον Επίσκοπό σας μέχρι και τον τελευταίο στη τάξη Κληρικό της Μητροπόλεώς μας, και από τις Μοναστικές Αδελφότητες μέχρι και τους δικούς σας ανθρώπους, όλοι συστρατευόμαστε και ενώνουμε τις προσευχές μας, παρακαλώντας τον Τρισάγιο Θεό μας, να σας οπλίση με δύναμη, θάρρος, υπομονή και αγωνιστικότητα, για να οδηγηθήτε στην επίτευξη του ποθούμενου αποτελέσματος.

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι εξετάσεις αυτές είναι μια μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μια ευκαιρία και ένα στάδιο δοκιμασίας. Επειδή, όμως στη ζωή δεν υπάρχουν πάντα επιτυχίες, αλλά και τυχόν αποτυχίες, που απεύχομαι εν προκειμένω, όμως και σε αυτή την περίπτωση, θέλω να γνωρίζετε ότι τυχόν αποτυχία, δεν είναι αποτυχία στη ζωή. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσευχητική συμμετοχή σας εδώ, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας και την προσωπική στους γονείς και τους καθηγητές σας, που ο καθένας από τη δική του θέση και μαχόμενος με όλες τις ανατρεπτικές δυσκολίες της εποχής, απέδειξαν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίση από το λειτούργημα της Παιδείας, όπως κι εμάς ως Χριστιανούς τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίζη από την αγάπη του Χριστού.

Κατακλείω την επικοινωνία μου αυτή μαζί σας, προτρέποντας να ακολουθήσετε το παράγγελμα του Αποστόλου Παύλου: «Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε» (Α’ Κορ. 16,13), που σημαίνει λάβετε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο θα σας θωρακίση με ουράνια χαρίσματα, για να χαρήτε και να απολαύσετε αυτό που και πάλι ο Απόστολος των Εθνών σημειώνει: «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ» «Όλα τα μπορώ χάρη στον Χριστό που με δυναμώνει» (Φιλ. 4,13).

Καλή δύναμη, καλή επιτυχία, ο Θεός μαζί Σας!

Με πολλές ευχές και αγάπη Χριστού.

Ο Μητροπολίτης

† ὁ Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος

Στο τέλος οι μαθητές έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και ένα συμβολικό δώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων