06/02/2021 06/02/2021 Σε λίγες ημέρες η πόλη της Πρέβεζας θα εορτάσει και πανηγυρίσει τη μνήμη του εφόρου και προστάτου της, Αγίου Χαραλάμπους. Φέτος όμως οι εορτασμοί δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα έτη αλλά θα πραγματοποιηθούν λιτοί, χωρίς την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων Αρχιερέων και ιερέων ένεκα των επικρατουσών συνθηκών εκ της πανδημίας. Ως εκ τούτου ο πανηγυρικός...
06 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2021 - 14:55

Χωρίς τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας τιμά η Πρέβεζα τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Χωρίς τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας τιμά η Πρέβεζα τον Πολιούχο της

Σε λίγες ημέρες η πόλη της Πρέβεζας θα εορτάσει και πανηγυρίσει τη μνήμη του εφόρου και προστάτου της, Αγίου Χαραλάμπους.

Φέτος όμως οι εορτασμοί δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα έτη αλλά θα πραγματοποιηθούν λιτοί, χωρίς την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων Αρχιερέων και ιερέων ένεκα των επικρατουσών συνθηκών εκ της πανδημίας.

Ως εκ τούτου ο πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεσθεί το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας 10 Φεβρουαρίου θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στο εσωτερικό του Ιερού Ναού θα εισέλθει αριθμός πιστών βάσει των ισχυόντων εκείνη την ημέρα περιοριστικών μέτρων. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών η προσκύνηση θα πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Ναού όπου θα υπάρχει τόσο η Ιερά Εικών του Αγίου όσο και μανουάλι όπου οι πιστοί θα μπορούν να ανάψουν το κερί τους αλλά και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου το οποίο είναι αποθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό.

Τόσο η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του πολιούχου στους δρόμους της πόλεως όσο και η μουσική εκδήλωση που ετελείτο το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς δεν θα πραγματοποιηθούν.

“Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουν με εμάς τις προσευχές τους προς τον Άγιο για την απελευθέρωση από τον φοβερό ζυγό της πανδημίας. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων