09/12/2023 08/01/2024 Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Μετά την υποδοχή στην είσοδο του Ιερού Ναού παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστών, ετελέσθη παράκληση στον Άγιο Γεώργιο στο τέλος της οποίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 11:39

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Παλαιά Φιλιππιάδα

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Παλαιά Φιλιππιάδα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιάς Φιλιππιάδος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Μετά την υποδοχή στην είσοδο του Ιερού Ναού παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστών, ετελέσθη παράκληση στον Άγιο Γεώργιο στο τέλος της οποίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος για τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί των ιερών λειψάνων όπως και για τον Μεγαλομάρτυρα ως πρότυπο αυταπάρνησης και θείου έρωτος για τον Χριστό.

Τόνισε δε ότι η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική και αποτελεί ένα ορόσημο για την ενορία αφού από τώρα και στο εξής ο Άγιος Γεώργιος θα είναι και αισθητά παρών διά του ιερού λειψάνου του.

Στην υποδοχή παρέστη ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής ως και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ζυγούρης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων