16/06/2022 16/06/2022 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, “ο αυτοαποκαλούμενος Μητροπολίτης Λιτής και Ρεντίνης Φιλόθεος δεν είναι κανονικός κληρικός, καθ΄όσον έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος”. “Εξυπακούεται ότι τα μυστήρια που τελεί είναι άκυρα. Πατρικά προτρέπουμε τους χριστιανούς να μην μετέχουν σε κανένα μυστήριο ( Θεία Λειτουργία, Εξομολόγηση) που τελεί στο καλούμενο Ησυχαστήριο...
16 Ιουνίου, 2022 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 15:33

Ανακοίνωση Ι.Μ. Ξάνθης: “Ο Μητροπολίτης Λιτής δεν είναι κανονικός κληρικός”

Διαδώστε:
Ανακοίνωση Ι.Μ. Ξάνθης: “Ο Μητροπολίτης Λιτής δεν είναι κανονικός κληρικός”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, “ο αυτοαποκαλούμενος Μητροπολίτης Λιτής και Ρεντίνης Φιλόθεος δεν είναι κανονικός κληρικός, καθ΄όσον έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος”.

“Εξυπακούεται ότι τα μυστήρια που τελεί είναι άκυρα. Πατρικά προτρέπουμε τους χριστιανούς να μην μετέχουν σε κανένα μυστήριο ( Θεία Λειτουργία, Εξομολόγηση) που τελεί στο καλούμενο Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα” καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων