02/05/2023 02/05/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εφιστά την προσοχή των χριστιανών της περιοχής και τους προτρέπει να αποφεύγουν κάθε σχέση με ρασοφόρους που περιέρχονται την περιοχή χωρίς την άδεια της τοπικής εκκλησίας και κηρύττουν αντορθόδοξες διδασκαλίες και πλάνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα...
02 Μαΐου, 2023 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 14:45

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης για ρασοφόρους που κηρύττουν αντορθόδοξες διδασκαλίες και πλάνες

Διαδώστε:
Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης για ρασοφόρους που κηρύττουν αντορθόδοξες διδασκαλίες και πλάνες

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εφιστά την προσοχή των χριστιανών της περιοχής και τους προτρέπει να αποφεύγουν κάθε σχέση με ρασοφόρους που περιέρχονται την περιοχή χωρίς την άδεια της τοπικής εκκλησίας και κηρύττουν αντορθόδοξες διδασκαλίες και πλάνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη», πρώην μοναχό του Αγίου Όρους ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους όπου εμόναζε, καθ΄ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ανωτέρω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν. Τις συναντήσεις του φαίνεται να τις διοργανώνει ομάδα ομογενών εκ της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή.

“Επισημαίνουμε πως ο εν λόγω ρασοφόρος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, και η δράση του στην ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά αλλά και εθνικά επικίνδυνη. Όσοι τον ακολουθούν θέτουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων