04/10/2020 04/10/2020 Στις 4 Οκτωβρίου 1919 πραγματοποιήθηκε η Απελευθέρωση της Ξάνθης και η οριστική ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα και φέτος τιμάται στον Καθεδρικό Ναό και σε όλη την πόλη η επέτειος των 101 χρόνων. Στα πλαίσια των εορτασμών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την απελευθέρωση της Ξάνθης, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Σήμερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 11:40

Λαμπρός ο εορτασμός για τα Ελευθέρια της Ξάνθης

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός για τα Ελευθέρια της Ξάνθης

Στις 4 Οκτωβρίου 1919 πραγματοποιήθηκε η Απελευθέρωση της Ξάνθης και η οριστική ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα και φέτος τιμάται στον Καθεδρικό Ναό και σε όλη την πόλη η επέτειος των 101 χρόνων.

Στα πλαίσια των εορτασμών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την απελευθέρωση της Ξάνθης, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Σήμερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας και στη συνέχεια κατάθεση Στεφάνων και Δοξολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ – Η Απελευθέρωση της Ξάνθης

Στα πλαίσια του εορτασμού των 101 χρόνων Ελευθερίων της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσσας στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας πριν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συνχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης κ Παντελεήμονος και του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Την κυβέρνηση στον Πανηγυρικό Εσπερινό εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανής. Επίσης παραβρέθηκαν ο Στρατηγός του τέταρτου σώματος στρατού, ο αρχηγός της αστυνομίας Ξάνθης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε και την πρώτη κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020:

Δείτε τα σχετικά βίντεο από τους εορτασμούς:

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης:

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Xanthinews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων