30/05/2022 30/05/2022 Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στην προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο, η άφιξη, το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί, και η εγκάρδια υποδοχή του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο. Πρώτος σταθμός ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου. Οι λιγοστοί ενορίτες με επικεφαλής τον εφημέριο του π. Νικηφόρο...
30 Μαΐου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 21:48

Δεύτερη μέρα του Μητροπολίτη Ξάνθης στην Ίμβρο

Διαδώστε:
Δεύτερη μέρα του Μητροπολίτη Ξάνθης στην Ίμβρο

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες στην προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο, η άφιξη, το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί, και η εγκάρδια υποδοχή του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο. Πρώτος σταθμός ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου.

Οι λιγοστοί ενορίτες με επικεφαλής τον εφημέριο του π. Νικηφόρο ανέμεναν στο προαύλιο του ναού και καλωσόρισαν τους Εξ’ Ελλάδος προσκυνητές με πηγαία αισθήματα αγάπης.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό οίκημα και τον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου έτυχαν της αβραμιαίας φιλοξενίας του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου και των συνεργατών του.

Στα Αγρίδια προσκύνησαν στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και είχαν την χαρά να ξεναγηθούν στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ομογένειας όπου θαύμασαν το επιτελούμενο έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην προκυμαία του κάστρου όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων είχε την μέγιστη ευλογία να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων τα οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Την Κυριακή τελέστηκε τρεις αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Αγίους Θεοδώρους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ίμβρου κ. Κυρίλλου.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων