05/09/2020 05/09/2020 Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, χθες, 4 Σεπτεμβρίου ο εσπερινός και σήμερα η ακολουθία των εγκαινίων και στη συνέχεια η θεία λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης....
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 16:30

Εγκαίνια Αγίου Νεκταρίου Πηγαδίων από τον Ξάνθης Παντελεήμων

Διαδώστε:
Εγκαίνια Αγίου Νεκταρίου Πηγαδίων από τον Ξάνθης Παντελεήμων

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, χθες, 4 Σεπτεμβρίου ο εσπερινός και σήμερα η ακολουθία των εγκαινίων και στη συνέχεια η θεία λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον Ιερό Ναό τα Ιερά Λείψανα, τα οποία εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας και στη συνεχεία χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Την κυριώνυμο ημέρα τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων παρουσία ιερέων της Μητροπόλεως, του Δημάρχου Αβδήρων, κ. Γεωργίου Τσιτιρίδη και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στους παρευρισκομένους την ακολουθία των εγκαινίων και ευχαρίστησε την οικογένεια Αρχοντάκη, η οποία δώρησε το χωράφι για να χτιστεί ο ναός , τον υπεύθυνο ιερέα π. Αναστάσιο Συμεωνίδη και όλους όσους παρευρέθηκαν.

Ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία», Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων