02/04/2022 02/04/2022 Συνοδεύοντας την προσκυνηματική εκδρομή του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, πριν φθάσουν στο αεροδρόμιο, προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ρεντίνας. Εν συνεχεία, πήραν το αεροπλάνο κι επισκέφθηκαν τη Ρόδο, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο...
02 Απριλίου, 2022 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 15:12

To Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης σε Ρόδο & Καστελλόριζο

Διαδώστε:
To Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης σε Ρόδο & Καστελλόριζο

Συνοδεύοντας την προσκυνηματική εκδρομή του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, πριν φθάσουν στο αεροδρόμιο, προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ρεντίνας.

Εν συνεχεία, πήραν το αεροπλάνο κι επισκέφθηκαν τη Ρόδο, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Ρόδου κ. Κύριλλο μαζί με αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του σχολείου, οι οποίοι προσέφεραν στον εγχώριο Μητροπολίτη τοπικά γλυκά της Ξάνθης και ένα θυρεό του σχολείου εις ανάμνηση της επισκέψεως τους.

Πριν το τέλος της ημέρας, τους παρατέθηκε δείπνο στη Στρατιωτική Λέσχη Εθνοφρουράς Ρόδου.

Χθες το απόγευμα, τα παιδιά βρέθηκαν στην ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο), όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου  στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σήμερα, 2 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων μαζί με την αντιπροσωπεία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης επισκέφτηκαν την Νήσο Ρω. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη, και αγιασμός για την ενίσχυση του Διοικητού και των ανδρών του φυλακίου που υπηρετούν στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδος στην ακριτική Νήσο Ρω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων