29/08/2022 29/08/2022 Με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης -σε συνέχεια του Πολυαρχιερατικού πανηγυρικού εσπερινού που τελέστηκε χθες το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο πιστός λαός της Ξάνθης τιμούν τον Πολιούχο, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.  Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ....
29 Αυγούστου, 2022 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 11:41

Η Ξάνθη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Διαδώστε:
Η Ξάνθη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης -σε συνέχεια του Πολυαρχιερατικού πανηγυρικού εσπερινού που τελέστηκε χθες το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο πιστός λαός της Ξάνθης τιμούν τον Πολιούχο, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. 

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, που συλλειτούργησε με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο και φυσικά τον οικείο Μητροπολίτη (Ξάνθης και Περιθεωρίου) κ. Παντελεήμονα.

Χθες το απόγευμα, πλήθος πιστών συμμετείχε στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό απότομης της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας, αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Η Ιερά εικόνα κατέληξε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων