29/08/2020 29/08/2020 Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επι τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν...
29 Αυγούστου, 2020 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 12:18

Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο (ΦΩΤΟ)

Σήμερα 29η Αυγούστου συνεχίστηκαν στην πόλη της Ξάνθης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης έλαβε χώρα η ακολουθία του Πανηγυρικού Όρθρου καθώς και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επι τη εορτή της Αποτομής της Κάρας του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Προεξάρχων της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , με τον οποίο συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων , ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο μαρτύριο και την μαρτυρία του Τιμίου Προδρόμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, περιστοιχιζόμενοι από ιερείς της Μητροπόλεως Ξάνθης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ:

Τα Αναλόγια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης πλαισιώθηκαν από τους χορούς του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ξάνθης ”Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης”, με πρωτοψάλτη τον Μουσικοδιδάσκαλο και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς και των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Ι. Νταβράζου και Χ. Διαφωνίδη.

Μεγάλη ήταν επίσης και η συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και του λαού της Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όσο και τις αρχές και τον λαό του τόπου για την συμμετοχή του στην εφετινή Πανήγυρη του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η Ξάνθη πανηγυρίζει τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων