11/05/2023 11/05/2023 Την μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, τιμά σήμερα η Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την πόλη της Ξάνθης είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός. Χθες το απόγευμα έλαβε χώρα η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου τα οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης...
11 Μαΐου, 2023 - 9:20

Η Ξάνθη υποδέχθηκε Ιερά Λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ξάνθη υποδέχθηκε Ιερά Λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, τιμά σήμερα η Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την πόλη της Ξάνθης είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός.

Χθες το απόγευμα έλαβε χώρα η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου τα οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Τα ιερά λείψανα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, κληρικοί και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη των Αγίων.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμωνος. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον βίο και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για τη μεγάλη ευλογία να κομίσει τα ιερά λείψανα των Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων