04/10/2019 04/10/2019 Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης της Ξάνθης, επ’ αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Παρέστησαν επίσης συνοδικοί και οι όμοροι Αρχιερείς, πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 13:56

Η Ξάνθη υποκλίνεται στους Ήρωές της

Διαδώστε:
Η Ξάνθη υποκλίνεται στους Ήρωές της

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης της Ξάνθης, επ’ αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Παρέστησαν επίσης συνοδικοί και οι όμοροι Αρχιερείς, πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων χιλιάδες κλήρου και λαού που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση.

Νωρίτερα, τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων συνοδικών και όμορων αρχιερέων. Συμπροσευχόμενος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Και ακολούθησε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμβολή της Παναγίας στην απελευθέρωση του γένους και της πόλης, ειδικότερα, τονίζοντας πως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους η Παναγιά είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. «Εκκλησία και έθνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και είναι αδύνατον να εννοήσουμε γένος των Ελλήνων χωρίς την παρουσία της εκκλησίας» πρόσθεσε..

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως είναι μεγάλη τρέλα να θέλουμε να απομακρύνουμε την εκκλησία από τον κοινωνικό ιστό. Η εκκλησία είναι η μάνα μας, σημείωσε ο Μητροπολίτης, ενώ μιλώντας για τις εθνικές αυτές εκδηλώσεις τόνισε πως την ελευθερία την λάβαμε με πολύ αίμα και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε πως οι γενιές που έρχονται απαιτούν να τους δώσουμε ότι παραλάβαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ξάνθη τιμά τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Στην Ξάνθη ο Αρχιεπίσκοπος για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωσή της

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων