14/02/2024 15/02/2024 Ηχηρό μήνυμα κατά του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στέλνει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Σε ανακοίνωση της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «το νομοσχέδιο, πέρα από ισχυρό πλήγμα στο θεσμό του γάμου, που ήδη διέρχεται βαθιά κρίση, αποτελεί και κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, δηλαδή των δύο φύλων και...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 1:09

Ηχηρό μήνυμα της Ι.Μ. Ξάνθης κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων

Διαδώστε:
Ηχηρό μήνυμα της Ι.Μ. Ξάνθης κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων

Ηχηρό μήνυμα κατά του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στέλνει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «το νομοσχέδιο, πέρα από ισχυρό πλήγμα στο θεσμό του γάμου, που ήδη διέρχεται βαθιά κρίση, αποτελεί και κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, δηλαδή των δύο φύλων και οδηγεί στη δημιουργία του «μετανθρώπου» δηλαδή στη δημιουργία νέου ανθρώπινου προτύπου με ρευστή ταυτότητα και χωρίς όρια, με ότι αυτό θα σημάνει για την κοινωνική συνοχή».

Επίσης, «εκφράζει την απορία της για την εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου (μήπως και λόγω της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων;) ενώ ανεργία, φτώχεια, μεταναστευτική και δημογραφική κρίση, προβλήματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας δοκιμάζουν ήδη έντονα την κοινωνική συνοχή, και καλεί την πολιτεία σε ευρύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσεως».

Παράλληλα «απευθύνεται στους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν με σοβαρότητα έναντι της ιστορίας, της κοινωνίας και των παιδιών μας».

Καταλήγοντας η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου καλεί το λαό «σε προσευχή και μάλιστα στην αγρυπνία της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου:

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου:

  • Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετη το προς ψήφισιν νομοσχέδιο, καθότι αυτό αντιτίθεται προς το Ιερό Ευαγγέλιο, που είναι οδοδείκτης ζωής για τους πιστούς και την Εκκλησία.
  • Επισημαίνει πως το νομοσχέδιο, πέρα από ισχυρό πλήγμα στο θεσμό του γάμου, που ήδη διέρχεται βαθιά κρίση, αποτελεί και κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, δηλαδή των δύο φύλων και οδηγεί στη δημιουργία του «μετανθρώπου» δηλαδή στη δημιουργία νέου ανθρώπινου προτύπου με ρευστή ταυτότητα και χωρίς όρια, με ότι αυτό θα σημάνει για την κοινωνική συνοχή.
  • Εκφράζει την απορία της για την εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου (μήπως και λόγω της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων;) ενώ ανεργία, φτώχεια, μεταναστευτική και δημογραφική κρίση, προβλήματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας δοκιμάζουν ήδη έντονα την κοινωνική συνοχή, και καλεί την πολιτεία σε ευρύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσεως.
  • Διευκρινίζει ότι η αντίθεση της Εκκλησίας στις επιδιώξεις του στρατευμένου κινήματος του ομοφυλοφιλικού δικαιωματισμού δεν συνιστά απόρριψη των προσώπων.
  • Η Πολιτεία ενώ μιλά για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας είδαμε με έκπληξη τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να μας διδάσκει τι είναι αμαρτία και τι όχι, ενώ η Εκκλησία αποκλείστηκε και από τη συμμετοχή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με το έωλο επιχείρημα ότι «οι θέσεις της είναι γνωστές»…
  • Απευθύνεται στους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν με σοβαρότητα έναντι της ιστορίας, της κοινωνίας και των παιδιών μας.
  • Καλεί το λαό μας σε προσευχή και μάλιστα στην αγρυπνία της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων