08/03/2023 08/03/2023 Λόγω των τελευταίων θλιβερών συμβάντων στην Μητροπολιτική περιφέρεια με το αναπάντεχο της φυγής νέων ανθρώπων και με αφορμή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης πραγματοποιήθηκε χθες η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης και του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου. Η υποδοχή ήταν προγραμματισμένη αρχικά να λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου...
08 Μαρτίου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 8:56

Ξάνθη: Υποδοχή ιερών εικόνων και δέηση για τα θύματα των Τεμπών

Διαδώστε:
Ξάνθη: Υποδοχή ιερών εικόνων και δέηση για τα θύματα των Τεμπών

Λόγω των τελευταίων θλιβερών συμβάντων στην Μητροπολιτική περιφέρεια με το αναπάντεχο της φυγής νέων ανθρώπων και με αφορμή την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης πραγματοποιήθηκε χθες η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης και του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου.

Η υποδοχή ήταν προγραμματισμένη αρχικά να λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου ωστόσο το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας, άλλαξε τον σχεδιασμό καθώς η χώρα από 1 έως Μαρτίου βρισκόταν σε εθνικό πένθος.

Έτσι, η υποδοχή πραγματοποιήθηκε χθες από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Αρχικά τελέστηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη στην κεντρική πλατεία. Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τραγικό αυτό γεγονός που έχει συγκλονίσει την πατρίδας μας και ολόκληρο τον κόσμο. “Το γεγονός αυτό θα προκαλεί ανατριχίλα για πολλά χρόνια. Τα παιδιά αυτά δεν έφτασαν στον προορισμό τους, αλλά έφτασαν στην αιωνιότητα”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνέχεια οι ιερές εικόνες μεταφέρθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε ο νέος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων