10/05/2024 10/05/2024 Δήλωση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί έκανε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων τονίζοντας ότι η ενέργεια της Τουρκικής Κυβέρνησης προκαλεί όλο τον Χριστιανικό και πολιτισμένο κόσμο. “Μετά την Αγία Σοφία η Τουρκική Κυβέρνηση μετατρέπει σε τζαμί και την ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη και προκαλεί όλο τον Χριστιανικό και πολιτισμένο...
10 Μαΐου, 2024 - 15:01

Ξάνθης Παντελεήμων για Μονή της Χώρας: “Η Τουρκική κυβέρνηση δεν σέβεται την πίστη των άλλων”

Διαδώστε:
Ξάνθης Παντελεήμων για Μονή της Χώρας: “Η Τουρκική κυβέρνηση δεν σέβεται την πίστη των άλλων”

Δήλωση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί έκανε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων τονίζοντας ότι η ενέργεια της Τουρκικής Κυβέρνησης προκαλεί όλο τον Χριστιανικό και πολιτισμένο κόσμο.

“Μετά την Αγία Σοφία η Τουρκική Κυβέρνηση μετατρέπει σε τζαμί και την ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη και προκαλεί όλο τον Χριστιανικό και πολιτισμένο κόσμο.
Ενώ, η ίδια έχει την απαίτηση να γίνεται σεβαστή η δική της θρησκεία, δεν σέβεται την πίστη των άλλων και τα χριστιανικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”, αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων