06/01/2022 06/01/2022 Με Εκκλησιαστική Λαμπρότητα και Πνευματική Ανάταση εορτάσθηκε σε πολλά σημεία σε όλο τον νομό Ξάνθης η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων. Στην πόλη της Ξάνθης η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο ξεκίνησε στις 11 ώρα ενώ νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 16:51

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον ποταμό Κόσυνθο η τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον ποταμό Κόσυνθο η τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Με Εκκλησιαστική Λαμπρότητα και Πνευματική Ανάταση εορτάσθηκε σε πολλά σημεία σε όλο τον νομό Ξάνθης η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Στην πόλη της Ξάνθης η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο ξεκίνησε στις 11 ώρα ενώ νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα και λιτανεία του Τιμίου Σταυρού συνοδεία αγήματος από το Δ Σώμα Στρατού και του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου από τον Ι.Ν. Τιμίου προδρόμου Ξάνθης.

Αρκετοί πιστοί αψήφησαν τα παγωμένα του ποταμού Κόσυνθου και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν ευλογία. Ο Τυχερός που έπιασε τον Σταυρό φέτος ο Μποζίδης Ηλίας που του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην ζωή του!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων