24/01/2020 24/01/2020 Συμπληρώνονται φέτος 25 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ξάνθης Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης ενημερώνει τα Μέσα Ενημέρωσης για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν , ακολουθεί η πρόσκληση:     Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων γεννήθηκε το 1943 στα Πετροκέρασα Χαλκιδικής από την ιερατική...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 18:56

Μητροπολίτης Ξάνθης: 25 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ξάνθης: 25 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας

Συμπληρώνονται φέτος 25 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ξάνθης Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης ενημερώνει τα Μέσα Ενημέρωσης για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν , ακολουθεί η πρόσκληση:

 

 

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων γεννήθηκε το 1943 στα Πετροκέρασα Χαλκιδικής από την ιερατική οικόγενεια του π.Ιωάννου και της Μαρίας πρεσβυτέρας. Στα παιδικά του χρόνια διακόνησε τον γέροντά του, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιερισσού και μετέπειτα Μονεμβασίας κυρό Κυπριανό. Είναι απόφοιτος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αγάπη του για τον μοναχισμό και τον γέροντα του τον φέρνει στην Σπάρτη. Στην Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης εκάρη μοναχός το έτος 1970. Το ίδιο έτος Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τα χέρια του μακαριστού γέροντα του Μητροπολίτου Μονεμβασίας Κυπριανού.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Διετέλεσε Σχολάρχης στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καβάλας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Ιεροκήρυκας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου.

Στις 25 Ιανουαρίου 1995 κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ύστερα από την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 23 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του στην πόλη Ξάνθης. Έκτοτε εργάζεται ταπεινά, αθόρυβα και συστηματικά. Δίνει την παρουσία του σε κάθε γιορτή Εκκλησιών στην πόλη αλλά και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, ακόμα και στα Παρεκκλήσια της ορεινής περιοχής. Σε κάθε εκδήλωση φορέων αλλά και Συλλόγων.

Με πλούσιο κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο, με πολύπλευρες δράσεις για την ανάδειξη της Θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με πρωτοβουλίες όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός, τα κατηχητικά, οι παιδικές κατασκηνώσεις, η ανέγερση Γηροκομείου και τόσα άλλα. Με συμπεριφορά ισονομίας από και προς τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους. Κοινωνική δράση προς άπορους συμπολίτες μας. Ίδρυσε το κοινωνικό Ιατρείο και φαρμακείο, το τραπέζι της αγάπης, το Ιωακείμειο ίδρυμα και το ίδρυμα Ζαλάχα. Ανέγειρε νέους ναούς με προσωπική επίβλεψη  ανακαίνισε μοναστήρια και πολλούς ναούς στην Ξάνθη και τα χωριά του νομού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων