16/06/2023 16/06/2023 Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαταράξει την ισορροπία της ειρηνικής συμβίωσης στη Θράκη, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή της ακριτικής Μητρόπολης στάθηκε η ασέβεια έναντι χώρου λατρεία σε Τέμενος του οικισμού Θερμών την οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διέπραξε αλλοδαπός επισκέπτες. “Καταδικάζοντας...
16 Ιουνίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 10:59

Μητρόπολη Ξάνθης: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να διαταράξει την ισορροπία της ειρηνικής συμβίωσης στη Θράκη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ξάνθης: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να διαταράξει την ισορροπία της ειρηνικής συμβίωσης στη Θράκη

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαταράξει την ισορροπία της ειρηνικής συμβίωσης στη Θράκη, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή της ακριτικής Μητρόπολης στάθηκε η ασέβεια έναντι χώρου λατρεία σε Τέμενος του οικισμού Θερμών την οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διέπραξε αλλοδαπός επισκέπτες.

“Καταδικάζοντας την επιδειχθείσα ασέβεια έναντι του χώρου λατρείας σε Τέμενος του οικισμού των Θερμών από αλλοδαπό επισκέπτη της ακριτικής περιοχής δηλώνουμε προς όλους ότι, η Ξάνθη και η Θράκη αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης λαών με διαφορετική θρησκεία, η οποία στηρίζεται στον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και δεν επιτρέπουμε την ισορροπία αυτή να την διαταράξει κανείς”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, ένας Γάλλος επισκέπτης – κατά δήλωσή του αναρχικός – μπήκε στο τζαμί της περιοχής και αφού προξένησε διάφορες φορές έσκισε το κοράνι, πήρε μία κουρτίνα και την έβαλε πάνω στο κεφάλι του κυκλοφορώντας μέσα στο χωριό.

Δήλωση του Γ.Γ. Θρησκευμάτων για το συμβάν

Για το συμβάν σε Tζαμί της Ξάνθης, σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτρων Γεώργιος Καλαντζής για το συμβάν σε Tζαμί της Ξάνθης, ανέφερε:

“Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν την θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία η οποία επενέβη άμεσα, συνέλαβε τον αλλοδαπό δράστη και ήδη ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία του νόμου. Ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα”.

Ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, Γεώργιος Καλαντζής 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων