28/04/2020 28/04/2020 Εγκάρδιες ευχές σε όλους τους Ξανθιώτες, τους χριστιανούς που εόρτασαν το Πάσχα και ομολογούν αυτό το διάστημα την Ανάσταση του Κυρίου με το Χριστός Ανέστη και τους μουσουλμάνους που εορτάζουν το Ραμαζάνι, απέστειλε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος απαντώντας σε συμπολίτες για...
28 Απριλίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 20:34

Όχι να επικρατούν δυο μέτρα και δυο σταθμά

Διαδώστε:
Όχι να επικρατούν δυο μέτρα και δυο σταθμά

Εγκάρδιες ευχές σε όλους τους Ξανθιώτες, τους χριστιανούς που εόρτασαν το Πάσχα και ομολογούν αυτό το διάστημα την Ανάσταση του Κυρίου με το Χριστός Ανέστη και τους μουσουλμάνους που εορτάζουν το Ραμαζάνι, απέστειλε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου κ.κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος απαντώντας σε συμπολίτες για το εάν θα εορτασθεί και πως η εορτή του τοπικού Αγίου της Ξάνθης, του Αγίου Θεοφάνους απάντησε ως εξής : Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός και ο εορτασμός θα γίνει όπως αρμόζει.

Κατα τα άλλα, ανέφερε, ότι, οι Ιεροί Ναοί πρέπει να ανοίξουν για τους πιστούς, εννοείται με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας: αποστάσεις, μάσκες, γάντια, απολυμαντικό. Καλώ τους πολιτειακούς παράγοντες, τώρα που ξεκινάει η μετάβαση στην ομαλότητα, να ανοίξουν οι Ναοί, με προϋποθέσεις και με όλα τα μέτρα, όχι όμως για ατομική προσευχή όπως μας λένε αλλά για συμπροσευχή. Οι Ιεροί Ναοί είναι χώροι συμπροσευχής . Να ανοίξουν οι πόρτες των κοιμητηρίων, να μπορούν σε χώρο, που αν μη τι άλλο προσφέρεται για την τήρηση των αποστάσεων και είναι ανοιχτός χώρος, να προσέρχονται όσοι θέλουν να ανάψουν το καντήλι των προσφιλών τους ανθρώπων που έφυγαν από αυτή τη ζωή. Αντιλαμβάνομαι ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα υπήρχε συνωστισμός, τώρα όμως δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι. Η λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών δεν βοηθά. Θα ανοίξουν μας λένε χώρους εστίασης που είναι χώροι συνάθροισης αλλά όχι τους Ναούς. Είπαν όχι στην μεταφορά με αυτοκίνητο της εικόνας της Παναγίας, κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, με αυτοκίνητο για την ευλογία των πιστών που ήταν σε μπαλκόνια και επετράπη μουσική συναυλία πάνω σε όχημα στην Αθήνα. Και καλώς έγινε αλλά όχι να επικρατούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, κατέληξε.

Ακούστε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμονα:

 

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ – 89.9 FM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων