25/03/2023 25/03/2023 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η πανσεβάσμιος Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δοξολογία της Εθνικής Παλιγγενεσίας του έθνους στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ανέφερε στο κήρυγμά του πως την σημερινή εορτή σμίγουν δύο Ελευθερίες, η...
25 Μαρτίου, 2023 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 14:13

Ο εορτασμός της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Ξάνθης

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου στην Μητρόπολη Ξάνθης

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η πανσεβάσμιος Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δοξολογία της Εθνικής Παλιγγενεσίας του έθνους στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ανέφερε στο κήρυγμά του πως την σημερινή εορτή σμίγουν δύο Ελευθερίες, η Ελευθερία που διδάσκει ο Χριστός και η Ελευθερία που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, στο Χριστό οφείλουμε ευχαριστίες και δοξολογίες για το ότι κατέβηκε στη γη, στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Αλλά εκείνο που θα ήταν καλύτερο να κάνουμε για αυτούς θα ήταν να τους μιμηθούμε, να αγαπήσουμε αληθινά τον τόπο μας, την πατρίδα μας, όπως είπε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων