28/01/2022 28/01/2022 Εκδηλώσεις προς τιμή των εκπαιδευτικών διοργανώνει η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου με αφορμή την εορτή και μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας. Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης. Επίσης, Μνημόσυνο των Διδασκάλων και Ευεργετών της Παιδείας του Γένους. Θα...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 14:05

Πρόγραμμα εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου

Διαδώστε:
Πρόγραμμα εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου

Εκδηλώσεις προς τιμή των εκπαιδευτικών διοργανώνει η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου με αφορμή την εορτή και μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης. Επίσης, Μνημόσυνο των Διδασκάλων και Ευεργετών της Παιδείας του Γένους.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Στις επτά το απόγευμα θα τελεστεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ομιλία θα πραγματοποιήσει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων με θέμα: «Ατενίζοντας τους Τρεις Ιεράρχες από τον 21ο αιώνα: Εικόνες και όψεις από το βίο και το έργο τους μέσα από τον καθρέπτη της σύγχρονης εποχής».

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων