08/04/2023 10/04/2023 Πρόσκληση προς τους νέους της Ξάνθης, να πλαισιώσουν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, της Αναστάσεως και του Πάσχα, απευθύνει μιλώντας στo thraki.com.gr, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Ο ίδιος, αναφέρεται παράλληλα και στις πράξεις αγάπης που δεν λείπουν από τους Ξανθιώτες, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες, αλλά και στις αντίστοιχες πράξεις...
08 Απριλίου, 2023 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 22:39

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης προσκαλεί τους νέους στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης προσκαλεί τους νέους στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Πρόσκληση προς τους νέους της Ξάνθης, να πλαισιώσουν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, της Αναστάσεως και του Πάσχα, απευθύνει μιλώντας στo thraki.com.gr, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Ο ίδιος, αναφέρεται παράλληλα και στις πράξεις αγάπης που δεν λείπουν από τους Ξανθιώτες, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες, αλλά και στις αντίστοιχες πράξεις στις οποίες προχωρούν, τόσο η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, με 300 επιταγές για τρόφιμα, όσο και οι Ενορίες της πόλης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, μιλά και για το ωρολόγιο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου, στο Δημοτικό Κοιμητήριο, θα γίνει την Μ. Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα ακολουθήσει η Σύναξη των Επιταφίων της πόλης, στην Κεντρική Πλατεία.

 

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»

Πιο αναλυτικά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, επισήμανε ότι «θα ήθελα να κάνω μια πρόσκληση προς τους νέους μας, να πλαισιώσουν αυτήν την Μ. Εβδομάδα την Εκκλησία, να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Εκκλησίας, να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Χριστού, γιατί όταν βγάζουμε από την ζωή μας τον Χριστό, τότε “θερίζουμε” εκείνα τα οποία βλέπουμε κάθε μέρα. Τα δύσκολα και τα δυσάρεστα. Όταν κανείς θέλει να βρει την πραγματική χαρά και την ειρήνη της ψυχής του, πρέπει να κατανοήσει ότι μόνον κοντά στον Χριστό θα τα βρούμε αυτά. Εγώ κάνω λοιπόν μια πρόσκληση αλλά και μια παράκληση στα νέα μας παιδιά, να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα».

 

«ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ – 300 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ»

Αναφορικά με την προσφορά τροφίμων και ειδών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτές τις Άγιες Ημέρες, ο ίδιος τόνισε ότι «αυτές τις ημέρες θα πρέπει να φροντίζουμε να μην λείψουν από κανένα πασχαλινό τραπέζι, τα απαραίτητα. Και η Ιερά Μητρόπολη η οποία έχει δώσει και θα δώσει αυτές τις ημέρες 300 επιταγές για να πάνε οι άνθρωποι να ψωνίσουν, αλλά και όλες οι ενορίες ετοιμάζουν επιταγές και δέματα. Εμείς, φέτος προτιμήσαμε τις επιταγές για να δοθεί η δυνατότητα στον καθένα για να πάρει αυτά που του χρειάζονται περισσότερο, ώστε εκείνες τις ημέρες να μην λείψει τίποτα από το πασχαλινό τραπέζι».

 

«ΣΤΙΣ 16:00 Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»

Τέλος, σε ο,τι αφορά στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και στην κορύφωση του Θείου Δράματος αλλά και στην Ανάσταση του Κυρίου μας, ο ίδιος σημείωσε ότι «ήδη η Μητρόπολη έστειλε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Οι Ακολουθίες θα γίνουν κανονικά. Οι Ακολουθίες του Νυμφίου αρχίζουν στις 19:00 το απόγευμα, η Ακολουθία του Ευχελαίου την Μεγάλη Τετάρτη στις 18.00 το απόγευμα, ενώ την Μ. Παρασκευή στις 16:00, θα γίνει η Ακολουθία στο Κοιμητήριο και η Περιφορά του Επιταφίου στους χώρους του Κοιμητηρίου με την μνημόνευση των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών μας. Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, θα γίνει η σύναξη των Επιταφίων από όλες τις Ενορίες της πόλεως στην πλατεία, όπως και η Ανάσταση – Θεού θέλοντος – το Μ. Σάββατο θα γίνει 00:00 στην πλατεία και στην συνέχεια θα γίνει η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Η δεύτερη Ανάσταση, την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει στις 11:00 στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων