15/11/2023 15/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τoν Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και τον κ. Δημήτριο Γραμματικά, Οδηγό-Κλητήρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό...
15 Νοεμβρίου, 2023 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 21:58

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τoν Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και τον κ. Δημήτριο Γραμματικά, Οδηγό-Κλητήρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και απήλαυσαν την παραδοσιακή Πατριαρχική φιλοξενία.

Επίσης προσκύνησαν στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδοσίας που άκμαζαν μέχρι την Άλωση της Πόλης ως μνημειώδεις ναοί της Βασιλευούσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του και επέστρεψε στην έδρα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων