04/10/2021 04/10/2021 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 4 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Ξάνθης, επί τη 102η επετείω της απελευθερώσεως της πόλεως της Ξάνθης και της ενσωματώσεως στον κορμό της μητέρας Ελλάδος. Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος πλαισιούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Ξάνθης και...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 18:46

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα Ελευθέρια της Ξάνθης

Διαδώστε:
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα Ελευθέρια της Ξάνθης

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 4 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Ξάνθης, επί τη 102η επετείω της απελευθερώσεως της πόλεως της Ξάνθης και της ενσωματώσεως στον κορμό της μητέρας Ελλάδος.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος πλαισιούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου και Καθηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε η Επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ηρακλής Ζωγράφος Φιλόλογος-Ιστορικός.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Ηρώο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμονος.

Ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Δ/ντή Πυροσβεστικής, τον Λιμενάρχη, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, από το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, το Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, τον Ε.Ε.Σ. Παράρτημα Ξάνθης.

Να σημειωθεί πως λόγω των μέτρων που ισχύουν για την πόλη της Ξάνθης (mini lockdown) δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων