18/12/2019 18/12/2019 Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” πραγματοποίησε σειρά δράσεων στην πόλη της Ξάνθης. Ο Διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κων/νος Δήμτσας, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Β. Ελλάδος κ. Όλγα Παπαχαρίτου έτυχαν υποδοχής από τον Πρωτοσυγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και  στις 10:00 π.μ. συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2019 - 14:22

Προνοιακές και φιλεκπαιδευτικές δράσεις της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ξάνθης

Διαδώστε:
Προνοιακές και φιλεκπαιδευτικές δράσεις της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ξάνθης
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” πραγματοποίησε σειρά δράσεων στην πόλη της Ξάνθης.
Ο Διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κων/νος Δήμτσας, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Β. Ελλάδος κ. Όλγα Παπαχαρίτου έτυχαν υποδοχής από τον Πρωτοσυγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και  στις 10:00 π.μ. συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη διανομή τροφίμων σε 100 άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την αλυσίδα super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., με τη συνδρομή προσωπικού των τοπικών καταστημάτων της ως άνω αλυσίδας και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Συρόπουλο.
Το μεσημέρι έλαβε χώρα μια συγκινητική φιλεκπαιδευτική δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Προισταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Κα  Ντομπρικη και τον Δ/ντη  κ. Κουρακο καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.  Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του  διένειμαν  τσάντες με σχολικά είδη σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές οι οποίοι  εκδήλωσαν με πηγαίο τρόπο τη χαρά τους και τραγούδησαν τα κάλλαντα των Χριστουγέννων.
Ο Σεβασμιώτατος  και ο κ. Δημτσας μετέφεραν προς τους μαθητές τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπσκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Μετά τη διανομή ο Δ/ντης του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους παραθέτοντας την παραδοσιακή θρακιώτικη φιλοξενία στους επισκέπτες.  Είναι αξιοσημείωτο οτι οι σχολικές τσάντες κατασκευάσθηκαν από ομογενείς μαθητές των ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του  Σεβασμιωτάτου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε  τον Μακαριώτατο για την πρόνοιά του για το λαο της ακριτικής μας Μητροπόλεως, τόσο δημόσια στο τελος των ανωτέρω δράσεων όσο και απο τηλεφώνου το εσπέρας της ιδίας ημέρας. Ο Δ/ντης της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” κ. Δήμτσας κατά την αναχώρηση του ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τη συνέχιση των δράσεων και εντός του 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων