29/09/2022 29/09/2022 Με τη χάρη του Θεού και πρωτοστάτη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και του Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, μία ομάδα σαράντα δύο προσκυνητών πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, μία ακόμη Πνευματική Θεωρεία στα Πανάγια Μέρη των Αγίων Τόπων. Παρακάτω διαβάστε το δελτίο Τύπου: Επισκεφτήκαμε το Παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου είχαμε την...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 10:48

Μητρόπολη Ξάνθης: Προσκυνηματική Ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ξάνθης: Προσκυνηματική Ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Με τη χάρη του Θεού και πρωτοστάτη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και του Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, μία ομάδα σαράντα δύο προσκυνητών πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, μία ακόμη Πνευματική Θεωρεία στα Πανάγια Μέρη των Αγίων Τόπων.

Παρακάτω διαβάστε το δελτίο Τύπου:

Επισκεφτήκαμε το Παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, όπου είχαμε την τιμή να δεχθούμε τις ευλογίες της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος, του Σεπτού Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, του Πατριάρχου της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης κ.κ Θεοφίλου του Γ’. Ζήσαμε και γίναμε μέτοχοι της Χάριτος του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και του Φριχτού Γολγοθά, Του Θεοδέγμονος Σπηλαίου της Γεννήσεως Της Βηθλεέμ, Του Πανσέπτου και Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή και των Προσκυνημάτων της Ναζαρέτ – όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, της Κανά της Γαλιλαίας-όπου ο Χριστός ευλόγησε το κρασί και τον Γάμο, του Θαβωρίου Όρους- όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού, της χάριτος του συμβολικού Βαπτίσματος στον Ιορδάνη Ποταμό και πολλών ακόμη Προσκυνημάτων και είχαμε την ευλογία να συνεορτάσουμε την Εορτή της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού με το Παλαιό Εορτολόγιο, με άπασα την Αγιοταφιτική Αδελφότητα στον Πανίερο Ναό Της Αναστάσεως.

Οργανωτής της Προσκυνηματικής Ιεραποδημίας ήταν ο Προϊστάμενος του Ενοριακού Ναού Του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Κυριαζόπουλος με την αγαστή και άψογη συνεργασία Του Γραφείου Γενικού Τουρισμού CaraveL από την Θεσσαλονίκη και την τέλεια φροντίδα και εμπειρία της Διευθύντριας Τριανταφυλλιάς Μαντούση.

Θα ήταν μεγάλη παράλλειψη να μην ευχαριστήσουμε, τον Συνοδοιπόρο σε όλη Την Ιεραποδημία μας, τον άοκνο, τον ακούραστο, τον έμπειρο, και αγαπητό από όλους μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ.κ Ησύχιο, τον Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο Του Πατριαρχείου Των Ιεροσολύμων, τον άνθρωπο με μεγάλη Καρδιά, ο οποίος μετέφερε σε Εμάς την δική Του γνώση από τα πολλοστά χρόνια ζωής Του στους Αγίους Τόπους.

Επιστρέφοντας στην Πατρίδα μας την Ελλάδα, με πολλή συγκίνηση και δέος πνευματικό, δίναμε ο ένας στον άλλο μία υπόσχεση, του χρόνου και πάλι όλοι μαζί ξανά στα Ιεροσόλυμα αλλά και μία παρότρυνση και προτροπή σε όλους , είναι χρέος όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, έστω για μία φορά να γίνετε προσκυνητές των Παναγίων Τόπων.

Πατήρ Αντώνιος Βούλκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων