02/06/2021 02/06/2021 Tον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμωνα επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο προκειμένου να λάβουν την ευχή του. Να τονισθεί ότι το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτη η ανησυχία για το μέλλον των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων-Λυκείων στα οποίο σύμφωνα με το...
02 Ιουνίου, 2021 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 14:59

Στον Μητρόπολη Ξάνθης οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου

Διαδώστε:
Στον Μητρόπολη Ξάνθης οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου

Tον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμωνα επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο προκειμένου να λάβουν την ευχή του.

Να τονισθεί ότι το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτη η ανησυχία για το μέλλον των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων-Λυκείων στα οποίο σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση θα επέλθουν αλλαγές.

Λίγα λόγια για το Σχολείο

Από το 1945, έτος ιδρύσεως του σχολείου, το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης τελεί μέγιστο έργο μέχρι σήμερα, διότι προσέφερε εκκλησιαστική παιδεία σε χιλιάδες νέους, που θέλησαν να μάθουν τα ιερά γράμματα, είτε έγιναν κληρικοί, είτε όχι. Προσέφερε επιστήμη με αρετή, εν Χριστό «παιδεία και νουθεσία», χρηστούς χαρακτήρες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες, χρήσιμους στην κοινωνία, το Έθνος και την Εκκλησία.

Μεταξύ των χιλιάδων αποφοίτων συγκαταλέγονται: Επίσκοποι, ιερείς, κληρικοί όλων των βαθμίδων, μοναχοί, δάσκαλοι, καθηγητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πλειάδα άλλων έντιμων υπαλλήλων που υπηρετούν σε καίριες θέσεις της πολιτείας, με ζήλο και αρετή.

Σήμερα η Σχολή στο μαθητικό δυναμικό της συμπεριλαμβάνει και αλλοδαπούς από Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιορδανία, Ιεροσόλυμα, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία κ.τ.λ. και μεταλαμπαδεύει τον ορθόδοξο Ελληνικό Πολιτισμικό θησαυρό στον εκτός Ελλάδος χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων