19/01/2023 19/01/2023 Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνα επισκέφθηκε ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος αναλάβει μετά τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ νέος διοικητής της 1ης Στρατίας. Ο απερχόμενος Διοικητής επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Στρατηγό για την αγαστή συνεργασία, τον συνεχάρη...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 10:33

Στον Μητροπολίτη Ξάνθης ο απερχόμενος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Ξάνθης ο απερχόμενος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού

Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνα επισκέφθηκε ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος αναλάβει μετά τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ νέος διοικητής της 1ης Στρατίας.

Ο απερχόμενος Διοικητής επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Στρατηγό για την αγαστή συνεργασία, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε επιτυχία στο νέο ευθυνοφόρο έργο του, επ’ αγαθώ της Πατρίδος μας.

Λίγα λόγια για τον νέο Διοικητή της 1ης Στρατιάς

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο οποίος κατάγεται από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, γεννήθηκε το 1965 στο Διδυμότειχο. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1983 από την οποία αποφοίτησε το 1987, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη-Δκτή Λόχου και Αξκού Γραφείου.

Έχει παρακολουθήσει τα βασικά σχολεία του Πεζικού και είναι απόφοιτος του Βασικού Σχολείου Πληροφοριών Στρατού των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Το 2008 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 558 Μ/Κ ΤΠ.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας το 2011, συμμετείχε στo Επιτελείο της δύναμης της ISAF στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο ΓΕΣ/Α2 ως Τμηματάρχης, ως Επιτελάρχης Σχηματισμού, στο ΓΕΣ/Α1 ως Τμηματάρχης, στην ΑΣΔΕΝ/ΔΙΣΧΕΔ ως Δντής και στο στρατηγείο NRDC-ITA ως DDCOS SPT DIV.

Το 2016 με την προαγωγή του σε Ταξίαρχο, ανέλαβε καθήκοντα Υποδιοικητή στην ΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ».

Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 2019 ανέλαβε Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΓΕΣ.

Το 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υποδιοικητή ΑΣΔΥΣ.

Το 2021 τοποθετείται ως Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο ΓΕΕΘΑ.

Το 2022 έχοντας προαχθεί σε Αντιστράτηγο τοποθετήθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ως Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».

Στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνή Ασφάλεια του Plymouth University και κάτοχος Διπλώματος στις Διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας.

Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων