30/10/2021 31/10/2021 Τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ του νεοφανούς υποδέχθηκε χθες η πόλη της Ξάνθης. Αρχικά, η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο, όπου τελέστηκε και εσπερινός με μέριμνα του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου. Το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης τηρείται μόνιμα σε Ιερό Ναό των...
30 Οκτωβρίου, 2021 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 9:52

Τα ιερά λείψανα του Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης στην Ξάνθη

Διαδώστε:
Τα ιερά λείψανα του Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης στην Ξάνθη

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ του νεοφανούς υποδέχθηκε χθες η πόλη της Ξάνθης. Αρχικά, η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο, όπου τελέστηκε και εσπερινός με μέριμνα του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου.

Το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης τηρείται μόνιμα σε Ιερό Ναό των Τρικάλων και μεταφέρθηκε από τον πατέρα Εφραίμ, ιερέα της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κατόπιν συνεννοήσεως με την Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στον Εσπερινό ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σπάρταλης, μαζί με τον πατέρα Εφραίμ.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, στην υποδοχή παρέστησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Μονάδων της περιοχής με μέλη των οικογενειών τους, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Εθνοφύλακες και πολλοί Ξανθιώτες.

Μετά τον Εσπερινό το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε για να θησαυριστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην πόλη της Ξάνθης, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι αύριο, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Όρους των Αμώμων στον Καθεδρικό της Ξάνθης, καθώς και από την προσκύνησή τους υπό τις πατρικές παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων