02/05/2022 02/05/2022 Σήμερα, στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του Τιμίου Σταυρού, που έφθασαν από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η υποδοχή των ιερών σεβασμάτων έγινε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου στα προπύλαια του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο...
02 Μαΐου, 2022 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 19:25

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη

Διαδώστε:
Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη

Σήμερα, στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του Τιμίου Σταυρού, που έφθασαν από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η υποδοχή των ιερών σεβασμάτων έγινε με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου στα προπύλαια του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο οποίος βρίσκεται έναντι του Δ’ Σώματος Στρατού. Αυτά θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Για την πανήγυρη του ναού, ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, έχει προσκαλέσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ο οποίος μετέφερε στην πόλη της Ξάνθης την Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του Τιμίου Σταυρού προς αγιασμό των πιστών.

Αυτή την ώρα, μάλιστα, τελείται Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θεοφάνους, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Καπιτωλιαδος κ. Ησυχίου και του Οικείου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων