10/03/2020 10/03/2020 Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Α’ Εβδομάδας Νηστειών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λατσίδα Μεραμβέλλου την Κυριακή 8 Μαρτίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου κ. Γεράσιμος. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώνεται εφέτος η ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ημέρα περηφάνιας και χαράς για...
10 Μαρτίου, 2020 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 21:43

“Ας μιμηθούμε το παράδειγμα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων”

Διαδώστε:
“Ας μιμηθούμε το παράδειγμα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων”

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Α’ Εβδομάδας Νηστειών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λατσίδα Μεραμβέλλου την Κυριακή 8 Μαρτίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου κ. Γεράσιμος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώνεται εφέτος η ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ημέρα περηφάνιας και χαράς για τους ορθόδοξους χριστιανούς, ανάμνησιν ποιούντες του ιστορικού γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και της πάταξης της εικονομαχικής έριδος, αφού η Εκκλησία την συνδυάζει με την Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη Σεβαστεία λίμνη μαρτυρησάντων, δίδοντάς μας μεγάλη παρηγοριά και δύναμη μέσα στο -πνευματικά και σωματικά- πένθιμο, κατανυκτικό και επίπονο διάστημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Έπειτα σημείωσε τις αρετές και τα χαρίσματα των Αγίων: «Οι σαράντα νέοι στην ηλικία, στο φρόνημα και στα κατορθώματα που αποτελούσαν το επίλεκτο σώμα του ρωμαϊκού στρατού επαναστάτησαν με θάρρος στους διωγμούς εναντίον των χριστιανών του αυτοκράτορα Λικίνιου και υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο, ομολογώντας την πίστη και την αγάπη τους προς τον αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Με την ορθή πίστη, την ενότητα, την ομοψυχία παρακινούσαν, παρηγορούσαν και ενεθάρρυναν ο ένας τον άλλο να μην δειλιάσει, να συνεχίσει να υπομένει καρτερικά το μαρτύριο. Ας μιμηθούμε λοιπόν το παράδειγμά τους, ιδιαιτέρως σε αυτή την δοκιμαζόμενη περίοδο για την Πίστη και την πατρίδα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων