05/11/2021 05/11/2021 Σπουδαία μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επί τη συμπληρώσει 30 ετών από την εκλογή και την ενθρόνισή του από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρόνήσου Μια όμορφη μουσική εκδήλωση, με αφορμή την επετειακή συμπλήρωση τριάντα ετών από την ημέρα εκλογής και ενθρονίσεως της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και στο...
05 Νοεμβρίου, 2021 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 9:46

Διπλή εορταστική μουσική εκδήλωση από τη Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Διπλή εορταστική μουσική εκδήλωση από τη Μητρόπολη Πέτρας

Σπουδαία μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επί τη συμπληρώσει 30 ετών από την εκλογή και την ενθρόνισή του από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρόνήσου

Μια όμορφη μουσική εκδήλωση, με αφορμή την επετειακή συμπλήρωση τριάντα ετών από την ημέρα εκλογής και ενθρονίσεως της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και στο πλαίσιο της συμπληρώσεως 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, στο Κινηματοθέατρο «Rex», πόλεως Αγίου Νικολάου, παρουσία του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου σε συνεργασία με την Ενορία Αγίας Τριάδος, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους εκλεκτούς παρευρισκομένους, προχώρησε σε εισήγηση, με θέμα: «Σχέση της Δημοτικής Μουσικής και των Ριζίτικων Τραγουδιών με την Εκκλησιαστική Μουσική».

Αμέσως μετά, ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και Διευθυντής της πολυμελούς χορωδίας κ. Εμμανουήλ Γιαννατζής, με την ερμηνεία του π. Ευαγγέλου και την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων υπό τη Διεύθυνση του κ. Ιωάννη Λασθιωτάκη, παρουσίασαν στο κοινό μια εξαιρετική μουσική παράσταση, αφιερώνοντάς την στον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου κ.κ. Βαρθολομαίο. Οι συντελεστές της εκδήλωσης απέδωσαν με το αρμόζον ήθος, άσματα και παραδοσιακά κρητικά ριζίτικα τραγούδια και ψαλτοτράγουδα διαφόρων ιστορικών περιόδων και υπενθύμισαν στους θεατές που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, τη σπουδαία μουσική μας παρακαταθήκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων