19/09/2021 19/09/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου διοργανώνει εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 190 ετών από την δολοφονία του....
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 12:59

Εκδήλωση για τον Καποδίστρια στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον Καποδίστρια στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου διοργανώνει εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 190 ετών από την δολοφονία του.

Για την προσωπικότητα, τη ζωή, το έργο και τη συμβολή του Κυβερνήτη στο Γένος θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερατική Σύναξη για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ομιλητές θα είναι:

  • Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, κρίσεις και επικρίσεις επάνω στην πολιτική του».
  • Η κ. Μαρία Γ. Σεργάκη, τ. Προισταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Λασιθίου, με θέμα: «Από τη Γραμβούσα στο Μεραμβέλλο. Η αποτίμηση της εκστρατείας στην Ανατολική Κρήτη, το 1827».

Η Θεία Λειτουργία και οι ως άνω ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube και τον ραδιοφωνικό σταθμό 90,2 FM.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων