07/07/2023 07/07/2023 Εκοιμήθη το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 79 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ατσαλάκης, επί σειρά ετών Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία του Λασιθίου, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Το σκήνωμα του ιερέα εκτέθηκε για προσκύνημα από το πρωί...
07 Ιουλίου, 2023 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2023 - 16:27

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Ατσαλάκης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Ατσαλάκης

Εκοιμήθη το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 79 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ατσαλάκης, επί σειρά ετών Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία του Λασιθίου, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Το σκήνωμα του ιερέα εκτέθηκε για προσκύνημα από το πρωί της Παρασκευής 7ης Ιουλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγίου Νικολάου όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία στη μνήμη του πρωθιερέως. Το μεσημέρι τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία.

Ο Πατήρ Γεώργιος Ατσαλάκης γεννήθηκε στους Έξω Ποτάμους Λασιθίου το 1944. Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1967 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Πέτρας Δημήτριο. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία εισήχθη πρώτος φοιτητής και σπούδασε με υποτροφία.

Από το 1973 υπηρέτησε στην ενορία Κατσικίων – Λενικών και από το 1975 υπήρξε εφημέριος της νεοσύστατης ενορίας Αγίου Γεωργίου του Αγίου Νικολάου στην οποία υπηρέτησε μέχρι τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα 50 χρόνια ιερατικής διακονίας. Πρωτοστάτησε στην ανέγερση των ναών του Αγίου Μύρωνα στον οικισμό Πίσσιδες και του Αγίου Αντωνίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Νικόλαο. Διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και του απενεμήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία: «Η Ωραιότητα της Εκκλησίας», Πίστη και Ζωή», «το Φως του Κόσμου», «Η ιστορία ενός παιδιού» καθώς και πολλά άρθρα στην καθημερινή εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ», θεολογικά, κοινωνικά, σειρά διηγημάτων κ.α.

 

(Πηγή: cretalive.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων