09/06/2020 09/06/2020 Τη ημέρα της Εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον φερώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου ενώ είχε τεθεί προς προσκύνηση το τίμιο Ιερό Λείψανο της Αγίας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου αναφέρθηκε στον βίο...
09 Ιουνίου, 2020 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 15:03

Εορτάστηκε η Αγία Καλλιόπη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Αγία Καλλιόπη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Τη ημέρα της Εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον φερώνυμο Ιερό Ναό πόλεως Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου ενώ είχε τεθεί προς προσκύνηση το τίμιο Ιερό Λείψανο της Αγίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Καλλιόπης που μαρτύρησε το έτος 251, έτος που συμπίπτει με τους διωγμούς των χριστιανών υπό του αυτοκράτορος Δεκίου. Οι διωγμοί αυτοί ανέδειξαν πολλούς μάρτυρες της χριστιανικής πίστεως και στην Κρήτη, όπως οι Άγιοι Δέκα, το αίμα των οποίων συνέβαλε στη στερέωση της χριστιανικής πίστεως στο νησί.

Περατώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν το μαρτυρικό φρόνημα και την ολόψυχη αγάπη της Αγίας Καλλιόπης προς τον Χριστό, για χάρη του οποίου δεν δίστασε να εγκαταλείψει τα επίγεια για τα επουράνια αγαθά και τις πρόσκαιρες χαρές της ζωής για τις αιώνιες χαρές και ευδοκίες του Ουρανού.

Την Εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων