08/05/2020 08/05/2020 Την Παρασκευή 8 Μαΐου, Εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην κεντρική αγορά της Νεαπόλεως ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας περί του ηγαπημένου μαθητού και επιστηθίου φίλου του Κυρίου ημών...
08 Μαΐου, 2020 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 19:32

“Ο Θεός να απαλλάξει ολόκληρη την οικουμένη από την πανδημία”

Διαδώστε:
“Ο Θεός να απαλλάξει ολόκληρη την οικουμένη από την πανδημία”

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, Εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην κεντρική αγορά της Νεαπόλεως ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας περί του ηγαπημένου μαθητού και επιστηθίου φίλου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος συνόδευσε τον Διδάσκαλό του έως του Σταυρού και του Πάθους Του. “Ο Άγιος Ιωάννης προέτρεπε συνεχώς τους συνανθρώπους του να εκφράζουν με παρρησία την αγάπη τους προς τον Θεό και τον πλησίον, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη φράση «αγαπάτε αλλήλους»”, υπεγράμμισε ο σεβαστός Ποιμενάρχης αναφερόμενος στο κήρυγμα της αγάπης του Αγίου Ιωάννου το οποίο συμπυκνώνει και περικλείει ολόκληρο το Ευαγγέλιο του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος περάτωσε την ομιλία του με την παρότρυνση όλοι να πορευόμαστε στη ζωή μας, αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία και ασθένεια που μας βασανίζει με το θάρρος, την τόλμη και την αρετή του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Και ευχήθηκε ο Θεός να απαλλάξει ολόκληρη την οικουμένη από την πανδημία για να επανέλθουμε γρήγορα όλοι μας στην κανονικότητα και να μπορούμε χωρίς φόβο να ξανασμίξουμε στους ναούς για να δοξάσουμε εν ενί στόματι και μιά καρδία τον Αναστάντα Κύριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων