10/09/2022 11/09/2022 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Βεργόπουλου περιοχής Νεαπόλεως Λασιθίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος επί τη εορτή των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Πρώτη μεθέορτος ημέρα της Γεννήσεως της Θεοτόκου σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί και η...
10 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 0:16

Εορτή των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στη Νεάπολη Λασιθίου

Διαδώστε:
Εορτή των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στη Νεάπολη Λασιθίου

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Βεργόπουλου περιοχής Νεαπόλεως Λασιθίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος επί τη εορτή των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Πρώτη μεθέορτος ημέρα της Γεννήσεως της Θεοτόκου σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί και η Εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, οι οποίοι με πολλή ταπείνωση, με πολλή υπομονή και με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, αξιώθηκαν να γίνουν γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου. Διότι η Γέννησή Της δεν έλυσε μονάχα την ατεκνία των γονέων Της, αλλά λύτρωσε από τη φθορά του θανάτου ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, όπως ψάλλουμε και στο Κοντάκιο της Εορτής.

Ας επικαλεστούμε λοιπόν τις πρεσβείες, την χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας και ας Την παρακαλέσουμε να μας λυτρώνει και να μας καθοδηγεί πάντοτε στον αληθινό Θεό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων