25/09/2021 25/09/2021 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως (Ανατολική Κρήτη) και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας. Για την προσωπικότητα, τη ζωή, το...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 14:48

Μνημόσυνο και Ιερατική Σύναξη για Ι. Καποδίστρια

Διαδώστε:
Μνημόσυνο και Ιερατική Σύναξη για Ι. Καποδίστρια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως (Ανατολική Κρήτη) και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας. Για την προσωπικότητα, τη ζωή, το έργο και τη συμβολή του Κυβερνήτη στο Γένος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Ακολούθησε Ιερατική Σύναξη στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μ. Παναγίας.

Ὁ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου μίλησε με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, κρίσεις και επικρίσεις επάνω στην πολιτική του».

Η Μαρία Γ. Σεργάκη, τ. Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Λασιθίου, μίλησε με θέμα: «Από τη Γραμβούσα στο Μεραμβέλλο. Η αποτίμηση της εκστρατείας στην Ανατολική Κρήτη, το 1827».

Παρακολουθήστε τις ομιλίες που εντάσσονται στους εορτασμούς για την επέτειο της επανάστασης του 1821 και διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου στο βίντεο που ακολουθεί:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων