18/10/2018 18/10/2018 Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στον οικισμό Αγίας Πελαγίας Λασιθίου.   Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, μίλησε για την ζωή και το έργο του τιμώμενου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος ανήκε στους εβδομήντα Αποστόλους, αναφερόμενος στο...
18 Οκτωβρίου, 2018 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2018 - 18:27

Η εορτή του Αγ. Λουκά στην Αγ. Πελαγία Λασιθίου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγ. Λουκά στην Αγ. Πελαγία Λασιθίου

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στον οικισμό Αγίας Πελαγίας Λασιθίου.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, μίλησε για την ζωή και το έργο του τιμώμενου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος ανήκε στους εβδομήντα Αποστόλους, αναφερόμενος στο ανήσυχο και ισχυρό πνεύμα του που τον ώθησε να περιδιαβεί όλες τις παραθαλάσσιες μεσογειακές πόλεις της εποχής του, μαθαίνοντας πολλές γλώσσες και παράλληλα σπουδάζοντας τις τέχνες του γιατρού και του ζωγράφου. Από το αξιοζήλευτο έργο του, ο Σεβασμιώτατος ξεχώρισε επίσης την πλήρη αφοσίωση και την αληθινή του πίστη στο πρόσωπο του Χριστού, καθώς και το ότι υπήρξε συνέκδημος και βοηθός του Αποστόλου Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου Του, το οποίο κήρυξε μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου στην Ιταλία, τη Δαλματία, την Αχαΐα και τη Θήβα.

 

Ο Σεβασμιώτατος τελείωσε την ομιλία του προτρέποντας τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Λουκά στην αληθινή πίστη και αφοσίωση του στον Θεό, αλλά και στον ιεραποστολικό του ζήλο, κυρίως όμως στην ελπίδα, την υπομονή και την αγάπη που είχε για όλους τους ανθρώπους, τους οποίους θεράπευε ψυχή τε και σώματι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων