04/09/2023 04/09/2023 Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας Έξω Λακωνίων. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε διεξοδικώς στην ζωή και το έργο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 11:11

Η Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Διαδώστε:
Η Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον ομώνυμο Ι. Ναό της Ενορίας Έξω Λακωνίων.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε διεξοδικώς στην ζωή και το έργο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος σήκωσε με υπομονή τον βαρύ σταυρό της συκοφαντίας, των διωγμών και των θλίψεων, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τον πνευματικό του αγώνα, τον οποίο με ταπείνωση και απλότητα συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του… ο Χριστός τον στεφάνωσε με τον στέφανο της αγιότητος και λάμπει στο στερέωμα της Εκκλησίας ως νεοφανής αστέρας, παρηγορώντας από τα ουράνια σκηνώματα της Δόξης του Θεού όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, ιδιαιτέρως εκείνους που δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως στη ζωή τους. Προέτρεψε δε τους ευσεβείς χριστιανούς να προσεύχονται στους Αγίους, να εκζητούν την βοήθειά τους, να αποτελούν τους φίλους και τους αδελφούς τους, μέσα στην κοινωνία της αφιλίας και της αποξενώσεως που ζούμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων